Het Nieuwe Lied op de Parade

Het Nieuwe Lied op de Parade

Al sinds begin deze zomer trekt de Parade door het land. Rotterdam, Den Haag en Utrecht werden al overspoelt door theater, muziek en dans. Laatste stop: Amsterdam. Martin Luther Kingpark. Vanaf vrijdag 11 tot en met zondag 27 augustus nemen talloze verschillende, inspirerende, gave, gekke en nieuwe (combineren mogelijk) voorstellingen het park over. Ook een paar van onze leden zijn er te vinden. Een overzichtje.

Kiki Schippers met band
Woensdag 23 t/m zaterdag 27 augustus

Kiki Schippers zoekt de grenzen van het Nederlandse lied. Bij Het Nieuwe Lied is dat al indrukwekkend. Kwetsbaar. En mooi. Met band is dat nog meer pop. Nog dansbaarder. En niet te missen uiteraard.

Flip en de Noormannen
Woensdag 23 augustus

Hij is compromisloos, het ene moment de rafelige troubadour en het andere moment de energieke performer. Zo kennen we Flip. Samen met zijn band de Noormannen kun je er die woensdag eigenlijk niet omheen.

Jan Groenteman
Vrijdag 11 t/m donderdag 17 augustus (Oostpool)
Dinsdag 22 t/m zaterdag 26 augustus (H.E.A.R)

Samen met zijn broer Keez schreef Jan de muziek voor twee fantastische Paradevoorstellingen, die ze beide live begeleiden. Eerst spelen ze Paradijsvogel van Toneelgroep Oostpool. Een geestige lofzang op de zonderlinge figuren van deze wereld. En dan komen de afscheidsconcerten van H.E.AR. Want na tientallen gouden jaren valt het doek voor de wereldberoemde band van Alex Klaasen, Henry van Loon en De Groentebroeders. Een concert met alleen maar hoogtepunten.

Eva van Manen
Vrijdag 11 t/m woensdag 16 augustus

Maak van je shit een hit. Zo heet de meta-theatrale-muzikale one woman show van Mira van der Lubbe. Eva Manen schreef de muziek. Huub van der Lubbe de liedteksten. Een voorstelling over een wrange realiteit en je niet laten kisten door de facts of life.

Zien we jullie op de Parade?

Speellijst 17/18 online

Speellijst 17/18 online

De speellijst van seizoen 2017/2018 staat nu online! Onder 'speellijst' vind je alle optredens vanaf aanstaande oktober tot en met juni volgend jaar. Wat hebben we er weer zin in!

Natuurlijk hebben we onze maandelijkse optredens in Bellevue in Amsterdam en Walhalla in Rotterdam. En spelen we ook drie keer in PePijn in Den Haag. En een keer in Purmerend. Steeds met vier leden van Het Nieuwe Lied en soms ook een bijzondere gastzanger krijgen we de kans in intieme setting de spelen en nieuwe liedjes uit te proberen. Daarnaast doen we mee aan een aantal bijzondere projecten. In oktober bijvoorbeeld spelen we mee in de columnistenavond van Het Parool in De Kleine Komedie. Een avond waarin er een ode gebracht wordt aan de beste Parool-columnist aller tijden: Simon Carmiggelt. In november doen we mee aan 'Woorden en Akkoorden' in het BREStheater in Brielle. De woorden komen van drie jonge schrijvers, de akkoorden uiteraard van ons.

En dan hebben we onze nieuwjaarsconcerten. Natuurlijk. Prachtige avonden met álle leden van Het Nieuwe Lied. Concerten met nóg meer liedjes en nóg meer samenspel. Dit keer is de tournee groter dan ooit, en komen we langs in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Den Bosch, Amstelveen, Leiden, Utrecht, Amersfoort, Oss en Hoofddorp. Niet te missen. Wees daarbij.

De speellijst wordt in de loop van het seizoen uiteraard voortdurend geüpdatet. Op de hoogte blijven van alles? Volg ons of Facebook, Twitter en Instagram. En schrijf je in voor die nieuwsbrief.

Wij hebben ontzettend veel zin in het nieuwe seizoen. Zien we je dan?

Foto: Ben van Duin

Optreden in Toomler gaat niet door

Helaas gaat ons optreden in Toomler aanstande snikhetezomerzondag 28 mei niet door. Tickets blijven geldig voor de volgende show op 11 juni. Kaartkopers worden per mail op de hoogte gesteld. De line-up van 28 mei zal worden verplaatst naar het najaar. Snel meer nieuws hierover.

Gekroond: drie Nieuwe Lied-leden Dafne, Frank en Kiki

Gekroond: drie Nieuwe Lied-leden Dafne, Frank en Kiki

Je hebt ze sinds de Nieuwjaarsconcerten regelmatig voorbij zien komen: Dafne Holtland, Frank van Kasteren en Kiki Schippers. We kunnen sindsdien eigenlijk niet meer zonder ze. Daarom hebben we het drietal afgelopen week officieel uitgeroepen tot leden van Het Nieuwe Lied. Jullie gaan Dafne, Frank en Kiki dus nog veel vaker zien. Wij zijn daar in ieder geval héél blij mee!

Meer weten over de nieuwe leden en al hun (andere) muzikale bezigheden?
Kiki: www.kikischippers.nl
Over Dafne? www.zazimusic.com
Over Frank? www.circustreurdier.nl/frank-van-kasteren/

Kiki Schippers wint Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied

Kiki Schippers wint Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied

Supertrots zijn wij dat Kiki Schippers de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2016 heeft gewonnen. Met het nummer Er spoelen mensen aan, geschreven met Rolf Verbaant wist ze de jury te overtuigen. 'Onze' Flip Noorman en Maarten Ebbers, ook genomineerd, vielen helaas niet in de prijzen, maar er kan er ook maar één de winnaar zijn... ;-).

Foto: Jaap Reedijk.

Elke Vierveijzer te gast in Theater Bellevue op 4 april

Elke Vierveijzer te gast in Theater Bellevue op 4 april

Op 4 april neemt Het Nieuwe Lied een bijzondere gastzangeres mee naar Theater Bellevue in Amsterdam: Elke Vierveijzer. De finaliste van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015 studeerde in 2014 af aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch. In haar voorstelling 'Zonder Genade' toont zij een unieke combinatie van literaire Nederlandse kleinkunstteksten en volle muzikaliteit, wat resulteert in adembenemende liederen die altijd wel ergens schuren, of juist onverwacht troostend zijn. De jury van het Amsterdams Kleinkunst Festival noemde haar een 'jaloersmakend talent' en Het Parool bekende dat ze misschien wel mooiste was dat het Amsterdams Kleinkunst Festival te bieden had.
Klik hier voor meer informatie over Elke. Tickets kopen? Dat kan hier.

Drie nominaties Annie M.G. Schmidt Prijs voor Nieuwe Lied-zangers

Drie nominaties Annie M.G. Schmidt Prijs voor Nieuwe Lied-zangers

Foto: Ben van Duin

Zes theaterliedjes van het vorig theaterseizoen (2015/2016) zijn genomineerd voor de Annie M.G. Schmidt Prijs, waarvan drie van Nieuwe Lied-leden: Flip, Maarten en Kiki.

Over Maarten Ebbers - Eens Maar Nooit Weer
"De jury was blij weer een komisch lied zoals dat van Ebbers te kunnen nomineren, die zingt over hoe hij in de boeien in een kelder hangt en door een mevrouw is achtergelaten. „De functie van het lied in het cabaret is veranderd”, zegt Klöters. „Er zijn niet meer zoveel geestige liedjes. Liedjes dienen in het cabaret tegenwoordig vaak om even een andere toon aan te kunnen slaan."

Over Flip Noorman - Als Tijd Niet Bestaat
"In Flip Noorman ziet de juryvoorzitter ‘een nieuw Ramses Shaffy’. ‘Als Tijd Niet Bestaat’ is ‘een zuiver liefdeslied, met poëtische regels, maar in het refrein met ‘Ik wil je, ik wil’ hoor je ook de opwinding en de geilheid."

Over Kiki Schippers - Er Spoelen Mensen Aan:
"Kiki Schippers zingt in ‘Er Spoelen Mensen Aan’ over een actueel thema, met regels als ‘duw ze terug, in het water, in de golven’. „Een vuistslag in je gezicht”, noemt Klöters het lied, „met een schitterende, meerduidige slotzin: ‘We zijn de vrijheid voorbij’."

Lees hier het volledige artikel van NRC.

Start van de Nieuwjaarsconcerten met twee nieuwe theaterzangers

Start van de Nieuwjaarsconcerten met twee nieuwe theaterzangers

Aankomende week start onze reeks Nieuwjaarsconcerten!
Tijdens deze shows nemen we twee kersverse theaterzangers mee... *tromgeroffel*
Graag stellen we je voor aan Frank van Kasteren en Dafne Holtland.

Kom je ook?
> dinsdag 3 januari - Theater Bellevue, Amsterdam
> donderdag 5 januari - Theater Griffioen, Amstelveen
> vrijdag 6 januari - Theater Ins Blau, Leiden
> zaterdag 7 januari - Diligentia, Den Haag
> maandag 9 januari - De Kleine Komedie, Amsterdam
> donderdag 12 januari - Stadsschouwburg Utrecht *uitverkocht*

Nieuwe seizoen opent op DI 4 oktober

Nieuwe seizoen opent op DI 4 oktober

Wij openen een seizoen vol mooie optredens op 4 oktober in theater Bellevue Amsterdam, met de mooie line up Jeroen Woe, Eefke den Held, Flip Noorman, Peter van Rooijen en een gastoptreden van Frank van Kasteren. Klik hier om kaartjes te kopen!

Singer/songwriters